2019-10-24 13:57:21• hírek • Bede Emőke

Az idős házaspárokat díjazták, a fiatalokat pedig itthon maradásra biztatták

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében különleges ünnepségre került sor, ismét díjazták ugyanis azon házaspárokat, akik 50, illetve 60 évvel ezelőtt indultak el a közös élet útján.

A csütörtök délben megrendezésre kerülő eseményre ezúttal 54 pár kapott meghívót, kik között 7 olyan, akik immár 6 évtizede léptek frigyre. „Szeretném megköszönni, hogy eljöttek és a Szatmárnémeti Városi Tanács és polgármesteri hivatal nevében köszönetet mondok mindazért, amit ezért a városért tettek, hiszen az, amit az évek során önök ledogloztaka közösségért, példamutató a mostani generációk számára is. Jó egészséget kívánok, legyenek egészségesek, legyenek aktívak, és szeressék egymást” – köszöntötte az egybegyűlteket Kereskényi Gábor polgármester.


A városvezető után Albu Adrian alpolgármester is üdvözölte a házaspárokat, gratulálva nekik mindahhoz, amit ezen évtizedek alatt, a különféle nehezítő körülmények ellenére elértek, és a folyamatos kihívások láttán sem hagyták el az országot. Mi több, Albu arra kérte az örökifjú házaspárokat, hogy amennyiben vannak külföldön élő gyermekeik, unokáik, esetleg dédunokáik, mindenképp javasolják nekik a hazatérést, hiszen mindenkire szükség van ahhoz, hogy az ország és a város fiatalos lendülettel fejlődhessen.



Kihasználva az alkalmat, megkérdeztük az egyik házaspárt, hogy mi hosszú és boldog házasság titka. Katona Iduska a Szatmár.ro-nak elmondta, nagyon fontos az egymás iránti szeretet és tisztelet, a családi béke megőrzése, de a házasság csak akkor válik igazán teljessé, ha egy-két csoda szép gyermek is érkezik a családba. Iduska férje pedig a jól működő konfliktuskezelésről rántotta le a leplet. Mindig csak annyit kell mondani, hogy „Jól van, Anyukám, jól van!” – jegyezte meg cinkos mosollyal a bajsza alatt Sándor.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: